تبلیغات
تبلیغات
آمار بازدید
کل بازدید :
افراد آنلاین :
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
<-PollItems->
<-PollName->
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 3166
بازدید هفته : 4375
بازدید ماه : 7047
بازدید کل : 346374
تعداد مطالب : 3740
تعداد نظرات : 98
تعداد آنلاین : 1
تبلیغات
تحليل گر برجسته سياسي ميگويد، امريکا در طول جنگ افغانستان مرتکب اشتباهات باورنکردني شده و با دروغگويي در صدد پنهان کردن اين خطاها است.
امريکا و افغانستان در زمينه حملات جنجال برانگيز شبانه نيروهاي تحت امر امريکا در جنوب غرب افغانستان قراردادي امضا کرده اند.
بر اساس اين قرارداد، از اين پس يگان ويژه ارتش افغانستان مسئوليت بازرسي منازل و اماکن خصوصي را به عهده ميگيرد.
با اين وجود، حامد کرزي، رئيس جمهوري افغانستان با اشاره به اينکه حملات شبانه تحت امر امريکا حريم شخصي افغانها را نقض ميکند، خواهان پايان دادن به اين عملياتها شده است.
پرس تيوي در اين زمينه با گوردون داف، سردبير ارشد " ويترينز تودی " گفتگو کرده است که متن آن را در ادامه ميخوانيد.
پرس تيوی: از ديدگاه فني با امضاي اين توافقنامه بين دولت افغانستان و ارتش امريکا چه تغييراتي روي ميدهد؟
داف: بر اساس اين توافقنامه طي سال گذشته ميلادي امريکا در ۳ هزار عمليات شبانه در افغانستان شرکت کرده است، عملياتهايي که همانگونه که گفتيد در ورود سربازان به منازل مردم در نيمه هاي شب و مبارزه با فرزندان آنها خلاصه ميشود. امريکا مدعي است در ۸۱ درصد از اين حملات مظنونان به اقدامات تروريستي خود را تسليم کردهاند.
يک نظرسنجي اخير که در امريکا برگزار شد، نشان ميدهد ۶۹ درصد از امريکاييها با مداخله کشورشان در جنگ افغانستان مخالفند. بر اساس اين استاندارد سربازان امريکايي ميتوانند به زور به منازل اين ۶۹ درصد نيز وارد شوند و مظنونان را دستگير کنند.
اين مسالهاي است که ما همواره در کشورمان نيز از سوي پليس امريکا شاهد انجام آن هستيم. آنها به طور مداوم و به اشتباه وارد منازل ميشوند و به سوي شهروندان بيگناهي که در خواب به سر ميبرند شليک ميکنند. اين در امريکا يک مساله عادي است.
ما با توافقنامه اخير در زمينه حملات شبانه با افغانستان به توافق رسيديم چرا که برايمان مهم است که به سربازان افغان تکيه کنيم و آبرويمان را نيز حفظ کنيم. فرماندهان ما ۱۱ سال گفتمد که ما هنوز به قابلیتهای خودمان دست نیافتیم.
دو روز پيش نيروهاي عملياتهاي ويژه در افغانستان اصلا خوب نبودند اما امروز بهترين نيروهاي جهان هستند. چرا؟ به دليل اينکه اگر از آنها استفاده نکنيم امريکا مجبور به ترک افغانستان ميشود.
پرس تيوی: حملات به منازل افغانها انواع مختلفي دارد مثلا حملاتي که از سوي نيروهاي سازمان اطلاعات مرکزي امريکا (سيا) انجام ميشود. آيا اين توافقنامه تمامي انواع عملياتهايي که در آن منازل افغانها هدف قرار ميگيرد را شامل ميشود يا فقط به يک نوع خاص محدود ميشود؟
داف: اين توافقنامه در مواردي که به نيروهاي عملياتهاي ويژه اشاره ميشود، احتمالا تمامي عملياتهاي سيا و کساني که طرف قرارداد سيا هستند را در بر ميگيرد.
من اين قضيه را در مورد جنگ ويتنام هم به خاطر ميآورم. براي انجام اين حملات شما به جاسوسي نياز داريد. اين جاسوسي از طريق استفاده از تجهيزات پيشرفته ماهوارهاي و يا کسب اطلاعات از افراد صورت ميگيرد.
وقتي من به عنوان يک افغان اطلاعاتي در اختيار امريکاييها بگذارم که به دستگيري شماري از افراد در نيمه شب منجر شود اين با ارزشهاي مورد نظر من سازگار نيست.
امريکا اشتباهات عجيب بيشماري در اين خصوص داشته است و با دروغگويي به پنهان کردن آنها ميپردازد.
مساله کليدي اين است که هيچ توجیهی براي ورود به يک خانه شخصي وجود ندارد، حال صاحب اين خانه هر کسي که ميخواهد باشد. و اين قضيه در مورد سربازان امريکايي در افغانستان نيز صدق ميکند.
و اگر بخواهيم صادقانه بگوييم، بر اساس گزارشهاي واقعي در اين خصوص مشخص ميشود که بسياري از اين حملات شبانه در افغانستان به اشتباه صورت گرفته است. اين قضيه صدها بار اتفاق افتاده است.
پرس تيوی: دولت امريکا مدعي است که مشعلدار حقوق بشر در جهان است. به نظر شما با توجه به اين ادعا تجاوز به حريم شخصي و حمله به منازل افغانها آن هم در اين مقياس گسترده چگونه توجيه ميشود؟
داف: قضيه خندهدار دقيقا همين است، نيروهاي عمليات ويژه بدون در زدن به زور وارد خانههاي امريکاييها هم ميشوند.
ما امريکاييها هم مثل ديگر مردم از اين قضيه آزرده خاطر هستيم. اگر کسي نيمههاي شب به زور وارد خانه من شود به سويش تيراندازي ميکنم.
دفاع کردن يکي از ساده ترين حقوق انساني است. و دفاع از خانهها نيز بخشي از حقوق ما امريکاييهاست. اين حق بايد براي تمامي افراد ديگر نيز لحاظ شود. نکته اين است که ما اين کار
نظرات شما عزیزان: